3 x jong

Ontdek jong talent op Museumnacht

Kunst op het toilet
Wie de Sherlock Holmes in zich wil bovenhalen kan speuren naar een ‘hidden expo’. Verwacht je aan kunst van opkomende kunstenaars op onverwachte plekken in het museum: van kleine schilderijen in de lockers tot sculpturen in de lift of performances in de toiletten.

Ontdek de hidden expo Error 404: Expo not found in Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Letterenhuis, Maagdenhuis, MAS, Museum Mayer van den Bergh, Museum Vleeshuis & M HKA.

De Opsluiting
24 uur lang zit een internationale groep jongeren achter slot en grendel in het museum. Gedreven door slaaptekort maken ze een artistieke performance met het museum als decor. Ze laten zich inspireren door de collectie van het museum. Het resultaat van deze artistieke marathon zie je in FOMU, MAS, Sint-Pauluskerk en het Red Star Line Museum.

Ongezien talent
In de expo Ongezien #4 schuiven we het beste van ongezien talent naar voren. Kunstenaars konden tot mei hun kunstwerken inzenden en zo meedingen naar een plaatsje. Alle kunst was welkom: textielkunst, grafiek, juweelontwerp, installatiekunst, performance, multimedia, schilderkunst, beeldhouwen…Een jury van Antwerpse museumdirecteurs en bedrijfsleiders en Prospekta kozen de besten eruit.

Kom tijdens Museumnacht langs in het Havenhuis (Zaha Hadidplein, 2030 Antwerpen). De expo is tot 4 september gratis te bezoeken.