Hoog in de politietoren

VOLZET

Tijdens Museumnacht krijgen enkele bezoekers de unieke kans om een rondleiding te volgen in het Politiemuseum. In het museum ontdek je de rijke geschiedenis van de Antwerpse politie van 1860 tot nu.

De collectie bestaat uit uniformen, helmen en petten, slag- en vuurwapens, fietsen en motorfietsen, en ook antieke stukken zoals apparatuur uit de telecommandokamer, zwaailichten, verkeersregelaars, penningen, vlaggen en veel meer. Anekdotes en ludieke verhalen brengen het arsenaal aan politiemateriaal tot leven. Je sluit de rondleiding af met een verbluffend uitzicht vanuit de 13de verdieping.

Het museum bevindt zich in de politietoren in de Oudaan dat ontworpen werd door architect Renaat Braem.

VOLZET
Alle plaatsen voor het bezoek aan het Politiemuseum zijn helaas al volgeboekt.

Er zijn rondleidingen van 30 minuten.

Om 19.00 en 19.45 uur zijn er rondleidingen voor families.
Rondleidingen om 20.30, 21.15, 22.00, 22.45, 23.30 en 0.15 uur.