Veelgestelde Vragen

Moet ik een ticket kopen?

Ja, een ticket geeft je toegang tot de 22 musea en de pendeldienst. Je kan online en bij Info Cultuur een ticket kopen aan 9 euro. Tijdens Museumnacht betaal je in de musea 12 euro voor een polsbandje. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn gratis. 

Kan ik meewerken aan Museumnacht?

Graag! Voor het onthalen van het publiek en wegwijs maken aan de haltes van de pendelbussen kunnen we extra mensen gebruiken. Meer info over de taken vind je hier.

Elk jaar werken er 70 enthousiaste vrijwilligers mee aan Museumnacht. Je werkt in shiften van 4 uur, waardoor je voor- of nadien nog van Museumnacht kan genieten. En natuurlijk ben je ook welkom op de afterparty in AMUZ.

Ja, ik doe mee en schrijf me hier in als vrijwilliger!
Nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via mieke.marivoet@prospekta.be of 03 338 95 89.

Zijn de musea de hele nacht open?

Tijdens Museumnacht zijn de musea van 19.00 tot 1.00 open. Daarna kan je nog tot 4.00 uur verder feesten op de afterparty in AMUZ.

Moet ik reserveren voor de activiteiten?

Alle activiteiten kan je bijwonen zonder te reserveren. 

Zijn er activiteiten voor kinderen?

Verschillende musea organiseren tussen 19.00 en 21.00 uur een leuke activiteit voor kinderen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is Museumnacht gratis. De activiteiten speciaal voor kinderen of gezinnen worden aangeduid met het Vliegje. 

Waar is de afterparty?

Dit jaar kan je naar de afterparty in een barokke kerk! De Museumnacht-afterparty gaat namelijk door in AMUZ, Kammestraat 81, Antwerpen van 1.00 tot 4.00 uur. 

Koop vooraf een combiticket (Museumnacht + Afterparty) en je bent zeker van je plaats.

Hoe kom ik naar Museumnacht?

De meeste musea bevinden zich in het centrum van Antwerpen en zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets.

Kom je toch met de auto, dan kan je gebruikmaken van P+R Linkeroever, vanwaar je met de tram of met een huurfiets op enkele minuten in het stadscentrum bent. Tegen het einde van Museumnacht rijdt er een speciale pendeldienst terug naar de P+R of kan je de huurfiets er terug afleveren.

Met je polsbandje kan je gratis gebruikmaken van de pendeldienst.

Voor de vlotste route naar Antwerpen check: www.slimnaarantwerpen.be

Is Museumnacht toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

De meeste musea zijn vlot toegankelijk met een rolstoel. Helaas zijn er enkele historische gebouwen die niet volledig toegankelijk zij. De toegankelijkheid van de deelnemende musea vind je terug bij de bereikbaarheidsinfo.

Kan ik na Museumnacht nog een museum bezoeken

Ja, tot eind augustus* 2018 kan je jouw polsbandje inruilen voor een gratis bezoek aan één van de deelnemende musea. Je geeft het polsbandje gewoon af aan de kassa van het museum en geniet op eigen tempo van de collectie. TIP: Tijdens Museumnacht bezoeken de meeste mensen zo’n 4 musea. 

* HeadquARTers organiseert op 1 en 4 september, telkens om 14.00 uur, (herhaal)bezoeken voor mensen met een Museumnacht-polsbandje. Meld je vooraf aan via carina.mertens@katoennatie.com.

Wie organiseert Museumnacht?

Museumnacht is een initiatief van Prospekta en de Antwerpse musea.

Prospekta promoot en ondersteunt cultuuractiviteiten. Via de culturele infobalie Info Cultuur, Last Minute Ticket Shop, de evenementen Cultuurmarkt van Vlaanderen & Museumnacht, het cultuurprogramma 100% CULTUUR op ATV & TV Plus en het magazine 100% EXPO vormt Prospekta een brug tussen publiek en culturele instellingen.

Prospekta initieert overleg en samenwerking tussen regionale actoren. De platformwerking Greentrack staat garant voor een doorgedreven maatschappelijke inbedding van alle activiteiten van Prospekta. Bij het organiseren van Museumnacht neemt Prospekta maatregelen om de ecologische voetafdruk van het evenementen te verkleinen. 

www.prospekta.be