Deze bedrijfsleiders steunen Museumnacht.

Zij selecteerden onder meer mee de kunstwerken voor de expo Ongezien #2.

 


Jan Cerfontaine, Argenta
"Museumnacht Antwerpen is een unieke kans om te komen proeven en meegenieten van de schitterende kunst en cultuur van vroeger en nu die Antwerpen herbergt. Door het rijkgevulde en gevarieerde programma is er voor elk wat wils en kan men elk jaar nieuwe schatten ontdekken. Argenta draagt als 60-jarige onderneming met bakermat in Antwerpen dan ook zeer graag haar steentje bij aan dit prachtige initiatief!"

 Ingrid Stevens, Leo Stevens & Cie
“Ik voel mij enorm betrokken bij het Fotomuseum - FOMU. Het museum houdt de vinger aan de pols. In tijden van disruptie en digitale revolutie vaart dit museum mee op de nieuwe koers. Het FOMU heeft oog voor deze innovatieve tendensen zowel inhoudelijk als projectmatig. Digitale cultuur neemt meer en meer een plaats in onze samenleving. Het is logisch dat ook musea mee evolueren.”

“Kunst en cultuur is dik bezaaid in Vlaanderen. Bovendien brengen we topkwaliteit: investeerders in kunst vinden hier een hoge concentratie aan toptalent op toch een betrekkelijk kleine regio. De tentoonstellingen en collecties in het FOMU bijvoorbeeld worden internationaal opgepikt en behoren tot de top in Europa. Ongelooflijk dat één van de grootste fotografiemusea gewoon in Antwerpen is gesitueerd.“

Stevens richt zich op professioneel vlak hoofdzakelijk op de menselijke kant van het financiële spectrum. Zo is  ze de bezieler van de boeken  “Financiële levensvragen” uit 2012 en “Financiële zorgvragen” uit 2016. Ook al heeft het private banking cliënteel meestal een zekere leeftijd,  toch blijft ze het belang van jongeren en musea onderstrepen. “De participatie van jeugd aan culturele evenementen zoals Museumnacht blijf ik belangrijk vinden. Fotografie vormt voor die jongeren meestal een ideale toegangspoort naar meer. Het is een zeer toegankelijk medium en het trekt hen aan. Kijk maar naar de bezoekers in het FOMU. Daar is meer dan 30% jonger dan 26 jaar! Welk ander museum doet dit na?”

 

Luk Lemmens, Gedeputeerde voor Cultuur Provincie Antwerpen
“De private en de culturele sector die aan hetzelfde zeel trekken voor meer kunst en cultuur, dat is prachtig om te zien.”

 

Pierre Berger, Baker & McKenzie
'Baker & McKenzie is erg blij om deel uit te maken van dit mooie initiatief. Zo kunnen mensen ons kantoor op een andere manier leren kennen en kunnen wij onszelf op cultureel vlak engageren en profileren.'

 


Wim Vandeput, Æolus 
"De informatiestandaards van Æolus zijn al meer dan 20 jaar een vertrouwd gegeven in de cultuurhuizen in Vlaanderen/Brussel. Elke cultuurconsument kan door Æolus op een laagdrempelige manier de cultuurinformatie vinden die hij zoekt. Museumnacht is dan ook een initiatief waar we graag onze schouders mee onderzetten."