Bewogen. Of hoe je toeschouwer wordt van je eigen dans

Dans

‘Omgeving, tijd, gedachten vloeien weg. Je wordt bewogen, letterlijk én figuurlijk. En met grote precisie. Je lijf voelt dat het goed is. Een warme gloed borrelt in je op.’

In deze een-op-eeninstallatie voor iedereen van 9 tot 99 jaar gaat het niet om het kijken naar dans, nee: je wordt bewogen. Door een danser die jou ‘danst’. Geleidelijk aan word je één met zijn bewegingen, die ter plekke ontstaan. Je ervaart de choreografie in je eigen lichaam.

Maak je klaar voor een verrassende performance met live barokmuziek. Voor iedereen van 9 tot 99 jaar, zonder competentiebeperkingen. Bij elk bewegingsduet kan ook één toeschouwer getuige zijn.

‘De danseres gaf me het gevoel 10 minuten lang van de wereld te zijn. Leiden of geleid worden, het speelde geen rol. Mijn lichaam kon zich eindelijk nog eens concentreren op datgene waar het echt voor gemaakt is: ontvangen en teruggeven, in balans.’

Een project van inti. Concept en uitvoering: Anabel Schellekens samen met Natascha Pire en Katja Pire. Muziekcompilatie: David Rakim Jongen. Met de steun van Laika en Matterhorn, STUK – huis voor Dans, Beeld & Geluid, Vrijstaat O. Met dank aan Thomas Devens en alle vrijwilligers die hebben meegewerkt. 

Op derde verdieping. Duurt telkens 10 min.

19:00 – 01:00 / MAS