Veelgestelde Vragen

Kan ik meewerken?

Graag! Voor het onthalen van bezoekers en wegwijs maken aan de haltes van de pendelbussen kunnen we extra mensen gebruiken. Meer info over de taken vind je hier.

Elk jaar werken er 70 enthousiaste vrijwilligers mee aan Museumnacht. Je werkt in shiften van 4 uur, waardoor je voor- of nadien nog van Museumnacht kan genieten. En natuurlijk ben je ook welkom op de afterparty in de barokke kerk AMUZ.

Ja, ik doe mee en schrijf me hier in als vrijwilliger!
Nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via mieke.marivoet@prospekta.be of 03 338 95 89.

Moet ik een ticket kopen?

Ja, een ticket geeft je toegang tot de 20 musea en de pendeldienst. Je kan online en bij Info Cultuur een ticket kopen aan 10 euro. Tijdens Museumnacht betaal je in de musea 14 euro voor een polsbandje. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen 2 euro. 

Tot hoe laat zijn de musea open?

Tijdens Museumnacht zijn de musea van 19.00 tot 1.00 open. Daarna kan je nog tot 4.00 uur verder feesten op de afterparty in barokke kerk AMUZ.

Waar moet ik zijn?

De meeste musea bevinden zich in het centrum van Antwerpen en zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets.

Kom je met de auto, dan kan je gebruikmaken van P+R Linkeroever, vanwaar je met de tram op enkele minuten in het stadscentrum bent. Let op! De laatste tram richting P+R vertrekt rond 23.00 uur. Plan je route op www.delijn.be Voor de vlotste route naar Antwerpen check: www.slimnaarantwerpen.be

Tijdens Museumnacht is er een gratis pendeldienst. Toon je polsbandje of e-ticket bij het opstappen en laat je rijden.

Museumnacht voor kinderen?

Heel wat musea organiseren tussen 19.00 en 22.00 uur leuke zoektochten en workshops voor kinderen. De activiteiten speciaal voor kinderen of gezinnen worden aangeduid met het Vliegje.

Kinderen tussen 6 en 12 jaar hebben al voor 2 euro een ticket voor Museumnacht.  

Waar is de afterparty?

Dit jaar kan je naar de afterparty in een barokke kerk! De Museumnacht-afterparty gaat door in AMUZ, Kammestraat 81, Antwerpen van 1.00 tot 4.00 uur. 

Koop vooraf een combiticket (Museumnacht + Afterparty) en je bent zeker van je plaats.

Fietstocht met gids?

Laat je je graag leiden door de stad? Fiets met de gidsen van Expeditie De Stad. Onderweg passeer je het Maagdenhuis, Museum het Vleeshuis, de Sint-Pauluskerk en het Red Star Line Museum. De tocht duurt van 19.00 tot 22.30 uur.

De fietstocht met gids kost 6 euro en bestel hier je tickets.
Vergeet je fiets niet of huur er één hier.

Zijn de musea toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

De meeste musea zijn vlot toegankelijk met een rolstoel. Helaas zijn er enkele historische gebouwen die niet volledig toegankelijk zijn. De toegankelijkheid van de deelnemende musea vind je terug bij de bereikbaarheidsinfo.

Kan ik meer musea bezoeken?

Tijdens Museumnacht kan je in 20 Antwerpse musea binnenwandelen. Alle musea bezoeken is moeilijk, maar je kan nadien nog eens gratis terugkeren. De meeste mensen bezoeken zo’n 4 musea tijdens Museumnacht.

Kom gratis terug

Tot eind augustus 2019 kan je jouw polsbandje inruilen voor een gratis bezoek aan één van de deelnemende musea. Je geeft het polsbandje gewoon af aan de kassa van het museum en geniet op eigen tempo van de collectie.

Wie organiseert Museumnacht?

Museumnacht is een initiatief van Prospekta en de Antwerpse musea.

Prospekta promoot en ondersteunt cultuuractiviteiten. Via de culturele infobalie Info Cultuur, Last Minute Ticket Shop, de evenementen Cultuurmarkt van Vlaanderen & Museumnacht, het cultuurprogramma 100% CULTUUR op ATV & TV Plus en het magazine 100% EXPO vormt Prospekta een brug tussen publiek en culturele instellingen.

www.prospekta.be