Bereikbaarheid

Klaar voor Museumnacht? Antwerpen is vlot bereikbaar via fiets, openbaar vervoer en de auto. Bekijk zeker hoe je het snelst in en naar Antwerpen geraakt via de website van Slim naar Antwerpen.

Met de fiets

Museumnacht is het ideale evenement om met de fiets te ontdekken. Het is snel, flexibel en milieubewust. Maak zeker gebruik van de vele extra fietsenstallingen die bij de deelnemende musea worden geplaatst.

Heb je geen eigen fiets, maar wil je je wel vlot verplaatsen tussen de verschillende huizen? Via je ticket voor Museumnacht kan je een gratis dagpasje voor een Velo aanvragen, dé stadsfiets van Antwerpen. Aan elk museum vind je een fietsstation in de buurt.
Een volledig overzicht van alle fietsstations in de stad Antwerpen vind je terug op
de website van Velo Antwerpen.

 

Hoe vraag ik mijn gratis dagpas aan voor een Velo-fiets?
 
  • Vraag je gratis dagpas aan via de website van Velo Antwerpen.
    Houd zeker je ticket van Museumnacht en je Visa of Mastercard (voor de waarborg en eventueel langer gebruik) bij de hand.
  • Je kan ten vroegste je dagpas 30 dagen vóór Museumnacht aanvragen. 
  • Na aanmaak ontvang je jouw gebruikerscodes, waarmee je onbeperkt fietsen ontleent en telkens weer terugplaatst in een Velo-station. 
  • Vanaf het intoetsen van de codes aan een Velo-station is je dagpas 24 uur geldig. De eerste 30 minuten van elke rit zijn telkens weer gratis.

 

Heb je vragen over het aanvragen van een gratis dagpas?

Neem contact op met Velo Antwerpen.

Met het openbaar vervoer

Antwerpen is goed bereikbaar met de trein. Vanaf half 5 's ochtends tot middernacht kun je op- en afstappen in de stations Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Zuid of Antwerpen-Berchem. Ook rijden er regelmatig bussen en trams richting Antwerpen en in de stad zelf.

Plan je route met het openbaar vervoer via de website van Slim naar Antwerpen.

Met de auto

Kom je liever met de auto naar de stad? Ook dat kan op een slimme manier. Denk maar aan carpoolen of de populaire deelauto. Je kan je auto ook gemakkelijk en goedkoop parkeren op één van de park and rides (P+R's) aan de rand van de stad. Daar stap je over op tram, bus of fiets voor een snelle aansluiting naar het stadscentrum. Alle P+R's liggen buiten de lage-emissiezone in Antwerpen.

Meer informatie over bereikbaarheid van Antwerpen met de auto en taxi vind je op de website van Slim naar Antwerpen.