Over Museumnacht

Op de eerste zaterdag van augustus staat Antwerpen in het teken van Museumnacht. Heel wat Antwerpse musea en culturele instellingen zetten tussen 19 uur 's avonds en 1 uur  's nachts hun deuren wagenwijd open om hun publiek te verrassen met een uitgebreid en uniek aanbod. Het programma is speciaal voor Museumnacht opgesteld en is zo maar één keer te zien. 

Mis de 16e editie van Museumnacht op zaterdag  6 augustus niet en boek snel je ticket(s)!

Museumnacht wil alle drempels verlagen en een zo breed mogelijk publiek laten proeven van kunst, erfgoed en cultuur. Verwacht je aan eigenzinnige rondleidingen, opzwepende muziekoptredens, proeverijen, zoektochten voor kinderen, vertellingen en andere indrukwekkende performances. Ben je na Museumnacht nog niet uitgefeest? Gooi je dansbenen los tijdens de afterparty van Museumnacht bij Stadsbrouwerij De Koninck.

Met één ticket bezoek je op Museumnacht alle deelnemende musea. Bovendien kan je via je ticket een gratis Velo-dagpas aanvragen, de deelfiets van de stad Antwerpen. Met de fiets verplaats je je gemakkelijk tussen de verschillende locaties in Antwerpen. Lees hier meer over de bereikbaarheid van en naar Antwerpen.

Wil je meer tijd om te ontdekken wat de Antwerpse musea jou te bieden heeft? Met je polsbandje kan je de hele maand augustus gratis jouw favoriete museum bezoeken.

 

Museumnacht is een initiatief van de stad Antwerpen mede mogelijk gemaakt door Gazet van Antwerpen en Velo Antwerpen.

Foto Museumnacht
Foto Museumnacht